085 - 222 0806

Blog #1 Viroen X Informeles
Eindelijk is het officieel; ik ben de ambassadeur van Informeles!

Ik ben Viroen Soebedar, 26 jaar en ben vanaf mijn 16e mantelzorger van mijn moeder. Sinds het project Week van de Jonge Mantelzorger in 2013 zet ik mij in om het onderwerp mantelzorg onder de aandacht te brengen. Waarom? Ik zie mantelzorg als iets moois, maar tegelijkertijd kan het ook zwaar zijn. Ik hoop met de bekendheid van het onderwerp te bereiken dat het aantal mantelzorgers dat overbelast is niet verder stijgt.

Wat is er dan nodig?
Enerzijds dienen overheid, gemeenten, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven de handen ineen te slaan om aan een mantelzorgvriendelijk Nederland te bouwen. Anderzijds heb je ook de mantelzorgers nodig om de zorg te verlenen, want de zorg heeft een tekort aan mensen.
We hebben in Nederland circa 5 miljoen mantelzorgers waarvan ongeveer 460.000 mantelzorgers overbelast zegt te zijn. Het overbelaste aantal mantelzorgers is best groot als je dit zo leest. Hier moeten wij in Nederland echt iets aan gaan doen.

De oplossing die Informeles biedt, dáár sta ik achter. Informeles zegt namelijk dat zij overbelaste mantelzorgers financieel kunnen ondersteunen, zodat zij de zorg beter kunnen volhouden voor nu en in de toekomst. Hoe dat precies in elkaar zit? Daar wil ik in de volgende blogs graag meer over vertellen!

Voor nu wil ik zeggen dat ik trots ben dat Informeles mij deze kans heeft geboden en hoop ik dat wij vele mantelzorgers gaan helpen!
Stay tuned voor meer blogs over Informeles, Viroen en onze samenwerking!

Ik sluit altijd af met: “Zorg goed voor jezelf, dan zorg je goed voor je omgeving.”

Soso lobi!
Viroen