085 - 222 0806

Mantelzorg vergoeding

Geïndiceerde informele zorg is de zorg die bovenop mantelzorg komt. Op het moment dat het gaat om geïndiceerde informele zorg kunt u recht hebben op een vergoeding voor het verlenen van mantelzorg. Bij Informeles noemen wij dit betaalde informele zorg. Als mantelzorger kunt u een maandelijkse vergoeding voor mantelzorg aanvragen via Informeles. U gaat dan als mantelzorger aan de slag via Informeles.

Geen kosten aan verbonden

Een vergoeding voor betaalde informele zorg is kosteloos. Dit komt omdat geïndiceerde informele zorg onder het basispakket van de zorgverzekering valt. De zorgbehoevende kan zijn kosten voor informele zorg declareren bij een zorgverzekeraar of gemeenten. Als het gaat om de WLz (De Wet Langdurige Zorg) kan de zorgbehoevende de geïndiceerde informele zorg ook via de SVB (de sociale verzekeringsbank) declareren. Bij een WMO indicatie kan er via de gemeente aanspraak worden gedaan op een speciaal gemeentefonds zodat u de kosten voor informele zorg kunt declareren. Voor het aanvragen van een mantelzorg vergoeding moet u zich als mantelzorger of zorgbehoevende aanmelden bij Informeles.

Informeles mantelzorg vergoeding

Voor het aanvragen van een mantelzorg vergoeding moet u zich als mantelzorger of zorgbehoevende aanmelden bij Informeles. Na een telefonische intake beoordelen wij wat de mogelijkheden voor u zijn voor betaalde informele zorg. Wanneer het proces positief is afgerond ontvangt een maandelijkse vergoeding voor het verlenen van mantelzorg.

Traject aanvragen mantelzorgvergoeding

Als mantelzorger kunt u een vergoeding aanvragen. Het proces om te beoordelen of u recht heeft op een mantelzorgvergoeding voor informele zorg neemt doorgaans 8 tot 10 weken in beslag na aanmelding. De eerste stap is een vrijblijvend intakeformulier in te vullen of contact met ons opnemen via de WhatsApp icoon rechtsonder