085 - 222 0806

Voordelen mantelzorgvergoeding

Wanneer u zich als mantelzorg aanmeldt via Informeles kunt u rekenen op een aantal voordelen. Waarom zou u een vergoeding voor informele zorg aanvragen? We zetten dit graag voor u op een rij.

Maandelijkse mantelzorgvergoeding

Partners, kinderen en vrienden nemen vaak een groot deel van de zorg en ondersteuning voor een zorgbehoevende voor hun rekening. Zij houden gezelschap, komen op voor hun belangen, geven praktische hulp, en soms zelfs verpleegkundige zorg. De mantelzorgers voelen zich niet alleen betrokken, ze willen het ook goed doen én de zorg kunnen volhouden. Dit vraagt veel hen, zeker wanneer de zorg wordt gecombineerd met een baan in loondienst. Een oplossing is het aanvragen van een vergoeding voor informele zorg. Met deze maandelijkse mantelzorg vergoeding kunt u uw werk en/of opleiding en sociale leven combineren met de zorg die u verleent. Op deze manier kunt u duurzame zorg leveren aan uw naaste zonder zelf overbelast te raken.

Voordelen mantelzorg vergoeding

Aanvullende rechten

U krijgt maandelijks een vergoeding voor het verlenen van informele zorg als mantelzorger. Naast een uurloon heeft u bij Informeles ook de mogelijkheid om vakantiegeld, vakantiedagen op te bouwen. Daarnaast bouwt u pensioen op en sociale zekerheid (WW/WIA/WAZO).

Ondersteuning en hulp

U hoeft het niet alleen te doen. U zorgt voor uw naasten en wij kijken om naar u. Als u aan de slag gaat als informele zorgverlener via Informeles krijgt u ook ondersteuning en hulp aangeboden. Bijvoorbeeld in de praktische zin door hulp bij uw zorgaanvraag. Daarnaast staan wij u ten dienst met kennis, raad en advies.

Aanvullende regelingen

Als mantelzorger kunt u van een aantal aanvullende regelingen gebruik maken. Zo kunt u aanvullende zorgverzekering aanvragen, dubbele kinderbijslag als u zorgt voor een ziek kind thuis, of individuele bijzondere bijstand. Ook kunt u gebruik maken van de regeling mantelzorgwaardering. Dit is een mantelzorg vergoeding die door gemeenten wordt uitgekeerd. De hoogte van de mantelzorg vergoeding is per gemeente verschillend. U kunt bij het Wmo-loket van de gemeente waar degene voor wie u zorgt woont navragen wat de mantelzorgwaardering inhoudt.

Plan een telefonische intake

Wilt u gebruik maken van de voordelen mantelzorg vergoeding? De eerste stap is om een telefonische intake te plannen. Dit kan middels (vrijblijvend) het intakeformulier op te nemen of contact met ons opnemen via de WhatsApp icoon rechtsonder.