085 - 222 0806

Vergoeding mantelzorg aanvragen

Wilt u als mantelzorger in loondienst bij Informeles? Dan kunt u een vergoeding informele zorg aanvragen. De werkwijze voor een vergoeding aanvragen voor informele zorg verloopt in 5 stappen.

Werkwijze vergoeding mantelzorg aanvragen

Bij het aanvragen van een vergoeding voor mantelzorg doorlopen we een aantal stappen met de zorgbehoevende en de mantelzorger. De werkwijze voor het aanvragen van een vergoeding voor mantelzorg staat hieronder beschreven.

Stap 1

Stap 1: Vrijblijvende intake aanvragen

De mantelzorger of zorgbehoevende neemt telefonisch of via WhatsApp contact met ons op, vult het contactformulier in of plant een vrijblijvend intakegesprek. Er volgt een telefonische intake met één van onze casemanagers. De situatie wordt in kaart gebracht en voorgelegd aan de wijkverpleging. Wanneer nodig bezoekt een wijkverpleegkundige de zorgbehoevende thuis.

Werkwijze Informeles stap 2

Stap 2: Indicatierapport opstellen

Na de intake of het huisbezoek stelt de wijkverpleegkundige een indicatie rapport op. Hiermee kan de zorgbehoevende met behulp van een mantelzorger het aanvraagformulier invullen. Wij nemen dit formulier samen met de zorgbehoevende door voordat het formulier wordt doorgestuurd naar de desbetreffende instantie.

Stap 3

Stap 3: Aanvraag doornemen

De desbetreffende instantie (gemeente, het CIZ of de zorgverzekeraar) neemt binnen enkele weken contact op met de zorgbehoevende en neemt dan met hem of haar de ingediende aanvraag door. Dit kan telefonisch zijn of door middel van een huisbezoek.

Werkwijze Informeles stap 4

Stap 4: Ontvangen beschikking

Wanneer het hulpmiddel of de zorg is goedgekeurd, ontvangt de zorgbehoevende een beschikking.

stap 5

Stap 5: Zorg gaat van start

Er volgt een persoonlijk gesprek met de zorgbehoevende of zijn of haar vertegenwoordiger en de mantelzorger bij ons op kantoor voor het uitleggen van de werkwijze en de uitbetaling.

Voor iedere zorg gerelateerde vraag

Voor iedere zorg gerelateerde aanvraag kan een zorgbehoevende bij ons terecht. Of het nu gaat om een hulpmiddel, zoals een invalidenparkeerkaart, een traplift of douchestoel, of om persoonlijke verzorging of begeleiding. Zo zorgen we ervoor dat zorgbehoevenden gebruik kunnen maken van alle voorzieningen waar zij recht op hebben. Heeft u vragen over informele zorg? Neem dan contact met ons op via WhatsApp of bel naar 085 – 222 08 06.