085 - 222 0806

Werkwijze

Voor iedere zorggerelateerde aanvraag kan een zorgbehoevende bij ons terecht. Of het nu gaat om een hulpmiddel, zoals een invalidenparkeerkaart, een traplift of douchestoel, of om persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding. Zo zorgen we ervoor dat zorgbehoevenden gebruik kunnen maken van alle voorzieningen waar zij recht op hebben. 

Onduidelijke wet- en regelgeving, bureaucratie en ontmoedigingsbeleid maken het aanvragen van zorg of hulpmiddelen lastig, blijkt uit onderzoek van onder andere de Patiëntenfederatie Nederland. Daarom verzorgen thuiszorgbedrijven vaak de aanvraag voor hun cliënten. Deze bedrijven begrijpen de wet- en regelgeving wel. Zorgbehoevenden die gebruik willen maken van informele zorgverleners moeten het aanvragen van de informele zorg echter zelf regelen. Wij zijn er om hen te helpen. 

Hoe helpen wij?

Bij het aanvragen van zorg of een hulpmiddel doorlopen we een aantal stappen met de zorgbehoevende:

Stap 1
De zorgbehoevende neemt contact met ons op. Er volgt een telefonische intake met een casemanager. De situatie wordt in kaart gebracht en voorgelegd aan de wijkverpleging. Wanneer nodig bezoekt een wijkverpleegkundige de zorgbehoevende thuis.


Stap 2
Na de intake of het huisbezoek stelt de wijkverpleegkundige een indicatierapport op. Hiermee kan de zorgbehoevende het aanvraagformulier invullen. Wij nemen dit formulier samen met de zorgbehoevende door voordat hij het doorstuurt naar de desbetreffende instantie.


Stap 3
De desbetreffende instantie neemt binnen enkele weken contact op met de zorgbehoevende en neemt dan met hem of haar de ingediende aanvraag door. Dit kan telefonisch zijn of door middel van een huisbezoek. 


Stap 4
Wanneer het hulpmiddel of de zorg is goedgekeurd, ontvangt de zorgbehoevende een beschikking.


Stap 5
Er volgt een persoonlijk gesprek met de zorgbehoevende of zijn of haar vertegenwoordiger bij ons op kantoor voordat de zorg of het hulpmiddel wordt ingezet. 

Heeft u vragen over informele zorg? Of heeft u een zorggerelateerde vraag? Neem dan contact met ons op via WhatsApp of bel naar 085 – 222 08 06.