085 - 222 0806

Werkzaamheden informele zorg

Het zorgen voor een naasten om je heen lijkt soms niet meer dan vanzelfsprekend. Boodschappen halen, het halen en brengen van een naaste naar een (dokters)afspraak of helpen met de administratie: het zijn voorbeelden van alledaagse hulp. Maar wanneer een naaste meer zorg nodig heeft dan de gebruikelijke alledaagse zorg, wordt het een ander verhaal. Omkijken naar en zorgen voor de ander wordt dan mantelzorgen. De werkzaamheden die onder informele zorg vallen, zijn heel breed. Bij geïndiceerde informele zorg kun je denken aan persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp of hulp bij de administratie. Voor deze werkzaamheden kunt u een vergoeding aanvragen.

Mantelzorgtaken die worden vergoedt

De mantelzorgtaken die Informeles vergoedt zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Huishoudelijke hulp: Hieronder vallen werkzaamheden zoals het huis schoonhouden, wassen, koken en boodschappen doen.
  • Persoonlijke verzorging: U kunt denken aan hulp bij wassen en aankleden, het aan- en uittrekken van steunkousen, hulp verlenen bij in en uit bed komen of naar de toilet gaan. Ook kunt u hulp verlenen bij eten en drinken en medicijnen innemen.
  • Verpleging: Het uitvoeren van verpleegkundige taken zoals wondzorg.
  • Individuele begeleiding: Taken zoals het organiseren en herinneren aan afspraken, hulp bij administratie en geldzaken, of begeleiding bieden bij uitvoeren van hobby’s of doen van boodschappen.
Werkzaamheden informele zorg

Werkzaamheden informele zorg vergoeding

Wilt u een mantelzorg vergoeding aanvragen voor de werkzaamheden informele zorg? Dan is de eerste stap dat u zich moet aanmelden bij Informeles. Na een telefonische intake beoordelen wij wat de mogelijkheden voor u zijn voor betaalde informele zorg. Wanneer het proces positief is afgerond ontvangt een maandelijkse vergoeding voor het verlenen van mantelzorg. Bij een negatieve uitkomst kijken wij graag met u mee wat voor andere opties in uw situatie mogelijk zijn.